Oleksandr Usyk’e kaybeden Tyson Fury hakemleri suçladı

Usyk, Fury’yi Riyad’da bölünmüş kararlarla mağlup ederek 2000’den bu yana ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonu oldu.

Britanyalı Tyson Fury, Oleksandr Usyk’in kendisini açık farkla yenerek tartışmasız ağırsıklet unvanını kazanmasının ardından hakemleri ülkesi “savaşta” olduğu için Ukraynalı’ya yardım etmekle suçladı.

9. rauntta Usyk, Fury’ye kötü bir şekilde zarar verdiğinde dövüşün bitirilmemesi Fury için şans olarak değerlendirilebilir. 37 yaşındaki Usyk, 35 yaşındaki Fury’yi fena halde sarstı ancak hakem Britanyalı’ya tuhaf bir geri sayım hakkı tanıyarak muhtemelen onu nakavttan kurtardı. Buna rağmen Fury, hak ettiği zaferin elinden alındığını düşünüyor.

Fury mağlubiyetinin ardından ringde yaptığı açıklamada, “Ülkesi savaşta, bu yüzden savaştaki ülkenin tarafını tutuyorlar” dedi. Fury, profesyonel kariyerinin ilk yenilgisini alırken Usyk ise yenilmezliğini sürdürdü.

Fury, “Bu dövüşü kazandığıma inanıyorum, o da birkaç raund aldı ama çoğunu ben kazandım” diye ekledi.İkimiz de iyi bir dövüş ortaya koyduk. Onun ülkesi savaşta, bu yüzden savaştaki ülkenin yanında yer alıyorlar.

Hiç şüpheniz olmasın, bana göre o dövüşü ben kazandım. Rövanş anlaşmamız var. İyi bir delikanlıya karşı bölünmüş kararla kaybettim. Ekimde tekrar dövüşeceğiz. Tebrikler, Oleksandr.

Usyk’in galibiyeti onu, 1999’da Evander Holyfield’ı yenerek kazandığı bu unvanı, 2000’de kemerlerinin birinden vazgeçmek zorunda kalarak kaybeden Lennox Lewis’ten bu yana ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonu yaptı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x